Kosten crematie

Wat zijn de gemiddelde kosten crematie? Dat is een vraag die veel gesteld wordt en dat is niet zo raar natuurlijk. Het is wellicht iets wat je liever niet snel wilt bespreken, maar toch wel handig vindt om te weten.

Een crematie is het verbranden van een stoffelijk overschot en dit gebeurt in een crematorium. Bij de crematie is het mogelijk voor nabestaanden in een aula afscheid nemen van de overledene kunnen nemen.

De crematiekosten uitgelegd

Normaal gesproken zijn de kosten van een crematie lager dan de kosten die een begrafenis met zich meebrengt. Zo zijn er bij een begrafenis grafkosten en wordt er vaak voor een duurdere kist gekozen.

Bij elke uitvaart zijn er een aantal basiskosten of je kiest voor een crematie of een begrafenis, zal niets voor deze kosten uitmaken. In deze zogenoemde basiskosten zijn de diensten van de uitvaartverzorger opgenomen, de verzorging van de overledene en de kist.

Basiskosten liggen gemiddeld tussen de 2.200 en 3.000 euro, maar er zijn plaatselijk grote prijsverschillen. Voor meer informatie kun je het beste even de website van Meride.nl.